Prof. dr Đukić Dejanović: SPS je bila savestan deo Vlade Srbije Vesti

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), Slavica Đukić Dejanović, kazala je agenciji Beta da sebe ne vidi u optužbama predsednika Srbije i vladajuće SNS, Aleksandra Vučića, na račun funkcionera SPS-a.
Đukić Dejanović je danas rekla da je „SPS radila u Vladi na krajnje korektan i savestan način. Za koga se god utvrdi da je krao, treba da odgovara i da snosi posledice, bio ministar ili ne. Mi smo u ovoj vladi imali korektnu saradnju sa SNS-om“.

Đukić Dejanović je navela da će o formiranju nove vlade s Vučićem razgovarati predsednik SPS-a Ivica Dačić i da je „taj sastanak zakazan za 20. juli“.

Na pitanje Bete da li bi eventualni raskid koalicije SNS-SPS mogao da se negativno odrazi na odnose s Rusijom, Đukić Dejanović je kazala da su tokovi spoljne politike pitanje države i „o njima se odlučuje dugoročno, a ne kratkoročno“.

„Naš narod voli Rusiju i naša je obaveza da gradimo prijateljske odnose s Rusijom. Ne mislim da bilo kakve političke relacije na našoj političkoj sceni mogu da poremete dobre odnose s Rusijom, kao ni sa Kinom, Briselom ili Amerikom“, ocenila je ona.

Izvor: Danas

foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.