Дачић: Занима нас само положај и права српског народа, не интересује нас мешање у унутрашње ствари ЦГ Вести

Министар спољних послова Црне Горе Срђа Дармановић наставља да вређа и напада Србију и председника Вучића. У време док ЦГ води поступак за отимање имовина и светиња Српске православне цркве и у време док нема ниједног Србина у органима власти иако има скоро 29 одсто у становништву Црне горе, он оптужује Србију.

Милион пута смо рекли да нас не интересује мешање у унутрашње ствари ЦГ, занима нас само положај и права српског народа, што је апсолутно легитимно и у складу са свим међународним конвенцијама. Чиме се то Вучић умешао у унутрашње ствари ЦГ, на против, стално указује да проблеми треба да се решавају дијалогом црногорских власти са српским народом у ЦГ и СПЦ.

Каже Дармановић да је Вучић жели да сруши власт у ЦГ и да ЦГ постане српска држава?! Ја никад нисам чуо Вучића да ЦГ назива српском државом, али сам читао црногорског краља Николу који каже у октобру 1913-е да су храбре војске двеју српских краљевина ЦГ и Србије ослободиле српство на југоистоку Балкана, као и да се приступило разграничењу међу двема српским краљевинама. Па какав је онда краљ Никола српски националиста, што се њега не одрекнете? И, на крају, пошто Дармановић поново прети НАТО снагама, да му још једном поручим да је мало НАТО, заборавио је да позове и ОВК и муџахедине, традиционалне историјске савезнике црногорског народа. Шта ли би рекао краљ Никола?”, истакао је министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.