Dačić: Zanima nas samo položaj i prava srpskog naroda, ne interesuje nas mešanje u unutrašnje stvari CG Vesti

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđa Darmanović nastavlja da vređa i napada Srbiju i predsednika Vučića. U vreme dok CG vodi postupak za otimanje imovina i svetinja Srpske pravoslavne crkve i u vreme dok nema nijednog Srbina u organima vlasti iako ima skoro 29 odsto u stanovništvu Crne gore, on optužuje Srbiju.

Milion puta smo rekli da nas ne interesuje mešanje u unutrašnje stvari CG, zanima nas samo položaj i prava srpskog naroda, što je apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama. Čime se to Vučić umešao u unutrašnje stvari CG, na protiv, stalno ukazuje da problemi treba da se rešavaju dijalogom crnogorskih vlasti sa srpskim narodom u CG i SPC.

Kaže Darmanović da je Vučić želi da sruši vlast u CG i da CG postane srpska država?! Ja nikad nisam čuo Vučića da CG naziva srpskom državom, ali sam čitao crnogorskog kralja Nikolu koji kaže u oktobru 1913-e da su hrabre vojske dveju srpskih kraljevina CG i Srbije oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvema srpskim kraljevinama. Pa kakav je onda kralj Nikola srpski nacionalista, što se njega ne odreknete? I, na kraju, pošto Darmanović ponovo preti NATO snagama, da mu još jednom poručim da je malo NATO, zaboravio je da pozove i OVK i mudžahedine, tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda. Šta li bi rekao kralj Nikola?”, istakao je ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.