Гостовање Дачића на ТВ Хепи: Побуна дела људи из СПС против мене, нећу да радим против Вучића Вести

Нећу радити против председника Александра Вучића, а ако СПС већински хоће да ради против Вучића, сигурно нећу у томе учествовати нити више остати на месту председника СПС-а, поручио је лидер социјалиста и министар спољних послова Ивица Дачић.

“То су (појединци из СПС-а) лоши примери и замолио сам председника Вучића да ми шаље све шта год има неко мој да је направио неку глупост. Мислим да је наша партија у целини остала на оном путу који сам ја за зацртао још прво вече протеста”, рекао је Дачић гостујући на ТВ Хепи.

Подсећа да је још тада изнео свој став осудивши оно што се дешавало испред Скупштине Србије.

Говорећи о иступима појединих чланова СПС -а и људи који имају са њима везе који су подржали демонстрације, Дачић је поручио:

“Већ сам рекао, да свако ко учествује на овим демонстрацијама, ко их на било који начин подржава и може да се доведе у везу са тим, ако има неке везе са СПС – ом да ће сносити последице”.

Ипак, додаје да има ту и кадрова који су “са њихове стране постављени који се не понашају морално у овој ситуацији”.

“Што се тиче Горана Тривана, о његовој одговорности ћемо расправљати на Председништву странке”, рекао је Дачић.

Додаје да најоштрије осуђује изјаву Новицу Тончева и истакао да Тончев није смео уопште да изговори на било који начин блокаду саобраћајница.

Дачић наводи да се у Србији води специјални рат и да је један корак у томе и одвајање СПС-а од Вучића.

“Зато сам и рекао да пут ка рушењу Вучића води преко рушења Дачића”, додао је Дачић.

Такође, Дачић истиче да је убеђен да је коалиција са Вучићем у интересу Србије, као и да ништа што је у интересу Србије не може да буде против интереса СПС-а.

Коментаришући присуство појединих чланова странке на протестима против власти и изјаве појединих функционера социјалиста у вези односа према СНС, Дачић је казао да је све то део специјалног рата.

„Ово све обесмишљава оно што радим. Ја сам био један од ретких који је по цео дан говорио против демонстраната а сад испада да сам ту нешто калкулисао“, рекао је Дачић за телевизију Хепи.

Наводећи да је СПС на недавним изборима освојила скоро 50.000 гласова више на локалу него на парламентарним изборима, Дачић је казао да се то никад раније није десило и да такав резултат не може да тумачи другачије него као „сумњив податак“.

„То значи да су више радили за локалне изборе. Мислим да је у питању опструкција“, рекао је Дачић.

Поновио је да је убеђен да је коалиција СПС са Александром Вучићем у интересу Србије.

„Ја да радим против Вучића нећу. Ако партија буде већински хтела то да ради, ја у томе нећу учествовати а ако је циљ да ојачамо Србију, па и Вучића, онда треба да ојачате Дачића“, казао је лидер социјалиста.

Дачић је осудио изјаву високог функционера СПС Новице Тончева који је запретио блокадом аутопута Београд-Скопље ако још неко од директора јавних предузећа из редова социјалиста буде смењен.

„Озбиљан политичар то себи не сме да дозволи. То није смео себи да дозволи јер то не само да није реално него и неће бити дозвољено. Тончев је признао да је погрешио и да није требало да даје такве изјаве“, рекао је Дачић.

Све је у реду, ја ћу да решим ове проблеме код мене, али да не бежимо од ове теме – ко организује демонстрације, изјавио је лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић.

Молим Александра Вучића да што пре формира владу, да решимо сва ова питања, рекао је Дачић и предочио да га не погађају насловне стране новина. То је питање сврсхисходности, ако нам је циљ да СПС не буде у власти, онда је први циљ у рушењу Вучића испуњен, а ако нам је циљ да одбранимо Србију и Вучића, онда треба да ојачате Дачића, рекао је он. Писањем о људима из СПС се бежи од теме, рекао је Дачић на ТВ Хепи и истакао да Новица Тончев сигурно не стоји иза демонстрација.

Јел’ опозиција стоји иза овога, ако нису они ко је? Да ли је Ного тај који води опозицију или неко ко води Нога и остале неким путем који ће завршити на штету Србије, упитао је Дачић. Да ли су обавештајне службе присутне- јесу и то је сасвим логично.

Не верујем у ту причу да су руске службе организатори, јер знам шта је Сергеј Лавров рекао Вучићу, не знам шта је Владимир Путин рекао. Руси кажу да они подржавају сваки предлог који Србија прихвати, рекао је Дачић говорећи и питању Косова.

Лавров није рекао да не треба ићи на састанак у Вашингтон, додао је Дачић, алудирајући на састанак под покровитељством Ричарда Гренела, који је отказан.

Дачић је назвао чудним да је предлог оптужнице против Хашима Тачија поднет уочи састанка у Вашингтону, посебно што је тужилац Специјалног већа Американац. Зашто је оптужни предлог који суд треба да потврди објављен, ми не пратимо та контнуирана залагања Албанаца из Приштине да се укине тај суд, рекао је Дачић и додао да би он волео да се оптужница потврди, али да сматра да је све фингирање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.