Милићевић: Зашто Ђиласу смета рад независних тела и институција, осим ако крије нешто сумњиво Вести

Пред законом су сви једнаки а институције система су устројене на основу закона. Зашто би било коме сметао рад независних тела и институција осим ако се иза појединачног или колективног незадовољства крије нешто сумњиво.

Када је управа за спречавање прања новца вршила контролу финансијских трансакција министара у влади, то је било нормално јер је то у надлежности управе. Али сада када та иста управа за спречавање прања новца искључиво у границама својих овлашћења и надлежности тражи податке за појединце и удружења, мање или више блиска опозицији, то је тобоже криминализација коју врши власт над беспрекорно чистим и неокаљаним удружењима и појединцима.

Уз све то, по устаљеној матрици јавља се Драган Ђилас и диже глас против такве тобоже криминализације. Превише демагогије и политикантства у оваквим осудама органа и тела који обављају своју дужност у борби против прања новца и финансирања тероризма. Ако је Ђилас чистунац као и сви они које подржава због некакве криминализације, зашто не доставе све тражене податке и транспарентно изнесу све своје приходе на видело. Очигледно је да за њих постоје двоструки аршини па су представници власти у обавези да се подвргавају контроли али ту обавезу немају Ђилас и остали бунтовници против одговорног и законитог рада управе за спречавање прања новца и финансирања тероризма.

Влада Србије, а нарочито председник Србије Александар Вучић су својим понашањем и поступцима доказали да поштују законе наше државе и институције система па заиста није јасно зашто би Ђилас и његови штићеници били изузети од поштовања закона и државних институција. Лојалност према својој држави коју испољава огромна већина грађана треба да буде узор Ђиласу и оним које он подржава, али то је њихово огледало у које ће се морати погледати.

Ђорђе Милићевић,

потпредседник ГО СПС
потпредседник НСРС и шеф послничке групе СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.