Најновије

Дачић и Боцан – Харченко изразили задовољство због високог нивоа билатералне сарадње Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан – Харченка.

У разговору су размењена мишљења о актуелној светској ситуацији која је изазвана пандемијом коронавируса, као и тренутним дешавањима у земљи и региону.

Саговорници су изразили задовољство због високог нивоа билатералне сарадње, сагласивши се да су обе земље опредељене за даљи развој политичких односа заснованих на стратешком партнерству.

Министар Дачић се осврнуо на успешно реализовану и садржајну посету министра спољних послова Сергеја Лаворова Београду, која је била добра прилика за разматрање великог броја важних питања из домена билатералне сарадње, али и за размену мишљења о актуелним међународним и регионалним темама.

Министар Дачић се још једном захвалио Руској Федерацији на благовременој помоћи у борби против пандемије Ковид-19. Размењена су искуства у борби против даљег ширења корона вируса, а разговарано је и о наредним корацима сарадње како би на најефикаснији начин биле превазиђене последица кризе изазване пандемијом Ковид-19.
У разговору је изражен обострани интерес за даље јачање сарадње у оквиру међународних организација.

Извор: МСП