Dačić i Bocan – Harčenko izrazili zadovoljstvo zbog visokog nivoa bilateralne saradnje Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan – Harčenka.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o aktuelnoj svetskoj situaciji koja je izazvana pandemijom koronavirusa, kao i trenutnim dešavanjima u zemlji i regionu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog visokog nivoa bilateralne saradnje, saglasivši se da su obe zemlje opredeljene za dalji razvoj političkih odnosa zasnovanih na strateškom partnerstvu.

Ministar Dačić se osvrnuo na uspešno realizovanu i sadržajnu posetu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavorova Beogradu, koja je bila dobra prilika za razmatranje velikog broja važnih pitanja iz domena bilateralne saradnje, ali i za razmenu mišljenja o aktuelnim međunarodnim i regionalnim temama.

Ministar Dačić se još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na blagovremenoj pomoći u borbi protiv pandemije Kovid-19. Razmenjena su iskustva u borbi protiv daljeg širenja korona virusa, a razgovarano je i o narednim koracima saradnje kako bi na najefikasniji način bile prevaziđene posledica krize izazvane pandemijom Kovid-19.
U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje jačanje saradnje u okviru međunarodnih organizacija.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.