Ђорђе Милићевић: Оптужбе Обрадовића о признању KиМ тривијалне Вести

Признање Kосова без споразума којим се поштују ставови представника Србије и штите интереси српског народа на Kосову, заједно са традицијом, историјским вредностима и културом, никада није било нити ће бити могуће јер једноставно, председник Александар Вучић и Влада Србије такво решење неће дозволити, изјавио је данас шеф Посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић.

Милићевић је на тај начин реаговао на оптужбе председника Двери Бошка Обрадовића да је шеф државе Александар Вучић спреман да призна независност Kосова.

Функционер СПС  каже да је питање KиМ примарни национални и државни интерес, наводећи да је доследном и принципијелном политиком Вучића и Владе Србије тај интерес брањен бескомпромисном дипломатском борбом и јачањем међународног рејтинга Србије.

“И поред свих притисака којим је изложен са разних страна и због разних циљева усмерених према Kосову, како споља, тако и унутар Србије, Вучић је увек стајао на бранику отаџбине, нашег народа на Kосову и баштинио тековине историје Срба на Kосову”, навео је Милићевић.

Он додаје да због тога критике и осуде Бошка Обрадовића о некаквом признању Kосова делују исувише тривијално чак и када се ради о насушној потреби Обрадовића да добије неки политички поен.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.