Гостовање Ђорђа Милићевића у Јутарњем програму ТВ Хепи: Влада ће имати, сходно изборним резултатима који су јасни, огромну подршку грађана Вести

Потпредседник Народне скупштине и шеф Посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић, гостујући у емисији ”Добро јутро Србијо” на ТВ Хепи изјавио је да у овом тренутку не би било политички коректно ни културолошки да говори која је то најидеалнија опција за формирање Владе Србије.

-За мене је кључно неколико ствари и порука које су се могле чути након  седнице председништва СНС, прва ствар Србија ће добити парламент у законом, Пословником о раду и Уставом дефинисаном року, друга ствар је да ће добити Владу и пре рока који је дефинисан, трећа ствар која је била позната након избора то је да ће Србија дефинитивно имати политичку стабилност, то је било познато након изборних резултата, ја мислим да је политичка стабилност изузетно важна као услов сваког даљег напретка Србије и четврта ствар је да ће та Влада имати, сходно изборним резултатима који су јасни, огромну подршку грађана.

Милићевић је додао да у потпуности разуме председник Србије, јер највећа одговорност је на њему.

-Пред Србијом су велики изазови, велика искушења, један тежак временски период и мало је неразумно да се чује од једног дела опозиције зашто се Влада не формира, зашто се губи време? Они заборављају како су се формирале Владе када су они имали апсолутну власт, колико је то дуго трајало. Бира се најбољи тим и ја разумем став председника Србије да жели да изанализира сваку ситуацију и да жели да изабере најбоља кадровска решења. Што се тиче става Социјалистичке партије Србије, политика Ивице Дачића је јасна и недвосмислена, ми сматрамо да је данас Србији најпотребније солидарност и јединство, да је данас Србији потребна политичка стабилност и да Србија мора и треба да настави путем напретка, развоја и просперитета кроз реализацију циљева и темеља који су постављени 2014. године, а данас мислим и на програм 2020-2025 и у свему томе СПС жели да да свој допринос. Оно што је суштински најважније председници наших странака су изградили дугорочно и стратешко партнерство. Резултати тог партнерства су видљиви, видљиви су кроз парламентарне резултате.

Извор и фото: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.