Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Пинк: Хрватска је највећа срамота ЕУ са својим глорификовањем усташтва и мрачне прошлости Вести

И данас, 25 година од војно полицијске акције Олуја, највећег егзодуса Срба након Другог светског рата, Хрватска ће овај дан обележити низом манифестација као Дан победе и домовинске захвалности, док се у Србији тај дан обележава као дан туге због 250.000 прогнаних и више од 1.800 убијених или несталих.

Овај егзодус Срба је, према тумачењу аналитичара, један од многих које су починили припадници хрватске војске над недужним Србима, који је остао некажњен од међународне заједнице.

На питање да ли је Хрватска највећа срамота Европске уније са својим глорификовањем усташтва и своје мрачне прошлости, Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине Србије, одговара потврдно.

– Мој лични став је да јесте и имам слободу да свој лични став и изнесем. Разумем председника Вучића који је рекао да неће превише коментарисати потез потпредседника хрватске владе Бориса Милошевића, Србина који ће бити у Книну. Вучић мора да задржи став озбиљног и одговорног државника, ја то поштујем, али ја свој став морам и хоћу да изнесем – каже Милићевић за Пинк.

Додаје да се чини да Хрватску Београд више интересује него парламентарни избори у Хрватској, или како је прошла туристичка сезона у односу на пандемију коронавируса.

– Чини ми се да је овако увек било – каже Милићевић и додаје да је позив Србима да присуствују обележавању Олује заправо вид провокације и на тај начин тражи се легитимитет за Олују, акцију етничког чишћења Срба.

Извор: ТВ Пинк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.