Најновије

Никодијевић: Град даје свој допринос пословању привредних субјеката Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић подсетио је да, од како је почела епидемија корона вируса, Град Београд из недеље у недељу доноси мере које треба да буду подстицај привредним субјектима који послују на територији Београда.

– Неке мере доноси Влада Републике Србије, а ми се надовезујемо оним што је у надлежности Града Београда. На последњој седници скупштине донели смо одлуку да смањимо цену закупа пословног простора за угоститељске објекте и кинематографске делатности  на територији града као помоћ у овој ситуацији. Ми смо свесни чињенице да је, када имате овакву ситуацију, смањен и ниво рада угоститељских објеката, као и да велики број људи живи од тога. Као одговорни људи желимо да будемо део решавања проблема и зато смо за јули и август смањили цене закупа пословног простора у власништву града за 50 одсто, а подсетићу да смо им за време трајања ванредног стања одложили плаћање закупнина – рекао је Никодијевић за ТВ Прва и подсетио да је омогућено и онима који имају ту могућност, да прошире своје баште, јер је број људи који могу бити у затвореном простору ограничен.

Он је истакао да се све одлуке доносе у договору са Удружењем угоститеља и да се ради о сталној комуникацији са циљем да се олакша њихово пословање.

– Влада Србије је донела низ мера а једна од њих била је и одлагање плаћања пореза на доприносе грађана, што представља један од највећих прихода локалне самоуправе. У договору са Владом Град Београд се одрекао око 15 милијарди динара у буџету за ову годину као облик подстицаја привреди да настави да ради у овим тешким околностима. Београђани ипак не морају да брину, јер је наш буџет избалансиран тако да ће све започете инвестиције бити и довршене, а са њима нисмо стали чак ни током трајања ванредног стања. Такође, свако социјално давање и принадлежност коју неки појединац има од Града Београда биће поштовани до краја, а биће довољно новца и за предшколске установе и школе. Настојимо да оне најосетљивије категорије становништва не трпе кризу и да основне ствари које морају да се дешавају у Граду Београду раде несметано. Сва комунална предузећа  раде добро свој посао, имају довољно финансиских средстава да могу неометано да раде јер град финансијски добро стоји – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.