Најновије

Дијана Радовић: Било им је довољно што сам жена и што сам се појавила у хаљини Посланичка група

Нисам Чери Кис, курва, проститутка, старлета, нити било шта од онога како су ме претходних дана називали на друштвеним мрежама, као и у неким медијима.
Не бих имала проблем и да кажем да јесам али нисам!
Ја сам једна обична девојка из унутрашњости, која је након завршеног Факултета политичких наука у Београду, одлучила да се бави политиком, и то у свом родном граду, Прибоју. Желела сам да дам допринос својој локалној заједници, и придружила се политичкој партији за коју сматрам да је најближа мом идеолошком опредељењу. У претходних 10 година, у томе сам и успевала. Кроз рад у локалном парламенту била сам учесник бројних питања која су била решена у корист мојих суграђана. Наставак мог политичког деловања био је у Социјалистичкој омладини Србије, где сам као потпредседница, заједно са тим дивним младим људима, уложила своје знање, енергију и труд, и на њихов предлог била кандидат за народног посланика.
На основу резултати које сам остварила у мојој општинској организацији као и у Социјалистичкој омладини Србије, била сам једно од троје вискорангираних младих људи на нашој листи.
Као представник младе генерације и идеологије којој припадам, са осећањем изузетног поштовања и части планирала сам активност у Народној скупштини Републике Србије.
Представничка, законодавна и надзорна активност у Народној Скупштини поставља изузетно озбиљне задатке пред сваког посланика, а посебно младог човека.
Поштовање различитости и учешће у дијалозима кроз тела Народне Скупштине као и при заседању у пленумима дају могућност индивидуалног печата и моја припрема да будем коректан народни посланик као и усхићење да уђем у токове парламентарне дипломатије мотивисали су моје планове.
Значајни оријентири као што су верификација мандата народног посланика, почетак мог рада, идеје и предлози за које ћу се залагати били су ми далеко примарнији од мог изгледа и избора хаљине, коју су многи ставили у први план.
Тако сам се већ на првој седници сасвим неочекивано нашла у центру дешавања, за које нисам могла ни да претпоставим.
Коментари који су се појавили на друштвеним мрежама као и у медијима, везани за мој изглед испуњени супротним садржајем од етичких начела којима се руководим и у складу са којима се понашам тридесет година.
А све због једне црвене хаљине. Не мислим да је била прекратка, не мислим да је била преуска. Али је било довољно што сам жена и што сам се појавила у хаљини, чија је дужина испод колена, и да претрпим најогавније увреде упућене од особа које су вероватно дале себи заправо да могу да вредјају жене јер је то нормално.
Није нормално и никада неће бити.
Ово је мој почетак, који није лак. Али неће ме сломити и обесхрабрити да се борим за права и бољи положај свих жена, и оних чијим су ме именима називали.

Дијана Радовић, потпредседница Социјалистичке омладине Србије и народни посланик у НС РС

Категорије: Посланичка група