Најновије

Ивица Дачић примио писмо од државног секретара САД Мајкла Помпеа Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је писмо од државног секретара Сједињених Америчких Држава Мајкла Помпеа.

У писму се наводи да Сједињене Америчке Државе сарађују са Републиком Србијом, као и са другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација.

Државни секретар Помпео је, такође, навео да су Сједињене Америчке Државе свесне да “свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представља и настави да се састаје, макар и виртуелним путем.”

Преносимо вам писмо у целости:

Поштовани господине министре,

Хвала Вам што сте издвојили време да ми се писмено обратите. Захвалан сам за поруку коју сте ми упутили, обрадовала ме је у тешким временима проузрокованим пандемијом.

Сваке године 4. јула Американци празнују годишњицу потписивања Декларације независности Сједињених Америчких Држава, која јасно каже да сва људска бића имају право на живот, слободу и потрагу за срећом. Ови идеали прожимају америчку дипломатију сваког дана. Као што Сједињене Америчке Државе сарађују са вама и другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација, тако смо свесни да свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представљамо и настави да се састаје, макар и виртуелним путем.

Радујем се наставку сарадње са Вама у циљу превазилажења изазова са којима се заједно суочавамо, рада на унапређењу слобода и заштите људског достојанства свих људи.

С поштовањем,
Мајкл Р. Помпео

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.