Ivica Dačić primio pismo od državnog sekretara SAD Majkla Pompea Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je pismo od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea.

U pismu se navodi da Sjedinjene Američke Države sarađuju sa Republikom Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Državni sekretar Pompeo je, takođe, naveo da su Sjedinjene Američke Države svesne da “svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem.”

Prenosimo vam pismo u celosti:

Poštovani gospodine ministre,

Hvala Vam što ste izdvojili vreme da mi se pismeno obratite. Zahvalan sam za poruku koju ste mi uputili, obradovala me je u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom.

Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana. Kao što Sjedinjene Američke Države sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem.

Radujem se nastavku saradnje sa Vama u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi.

S poštovanjem,
Majkl R. Pompeo

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.