Гостовање Снежане Пауновић на ТВ Хепи: Црвена хаљина аргумент када нема аргумента Посланичка група

Народна посланица из посланичке групе СПС, Снежана Пауновић гостовала је у Јутарњем програму на ТВ Хепи као гошћа Јоване Јеремић а на тему ”црвене хаљине”, тј. о односу јавности и мас медија у Србији према женама на функцијама.

-”Заиста је неопростиво оно штоје претрпела Дијана Радовић због своје црвене хаљине. Та преписка која се десила на друштвеним мрежама била је више него немилосрдна. То је био један врло вешт принскрин, из чудног угла је сликана, с’леђа, да би се о некоме испричало нешто што не би смело да буде дискурс у Србији, а камоли о некоме кога и не познајете, ко има 29 година, диплому са ФПН и ко је већ заслужио поверење пре свега од својих суграђана у Прибоју. Тако су је брутално прозвали, накачили јој етикете које су далеко, далеко од наше Дијане”, рекла је Снежана Пауновић и додала да је дуго у политици, и никада није било лако бити жена у политици, нарочито не у Србији, на Западном балкану.

”Имамо на жалост предрасуде на тему и нећемо никада из њих изаћи. Овде има политичког анимозитета. Довољно је да припадате опцији која се некоме не допада и да као такви будете на мети, то је прво. Као друго, тај проценат жена који сада јесте 40% у парламенту мени није био питак чак ни када је закон усвојен. Треће, друштвене мреже су, нарочито Твитер који је био најактивнији на тему Дијане постале полигон за лечење личне фрустрације. Мислим да нико ко је остварен, па и ако је политички опонент, не слаже се са вама, не дозвољава себи луксуз да вас брутално вређа само зато што не мислите исто као он. ”

Упитана како су млади посланици дочекани у Народној скупштини, Пауновић је казала да социјалисти трају већ 30 година.

”Та традиција нас и обавезује да размишљамо о новим генерацијама. Сви смо ми некада били млади, Ивица је, мислим  ’92. године постао посланик, исто као припадник младих социјалиста. Пружена му је шанса у једно време политичких дивова и ту се учила политика.

Не можете се бавити политиком уколико сте необразовани. Сви ти млади људи који су постали посланици сада, са листе СПС су омладинци који годинама уназад имају своје активности унутар СПС-а. Социјалисти имају своје облике деловања као што су Социјалистичка омладина и Форум жена. Ту се стварају кадрови који ће једног дана апсолутно наследити све нас.”

Извор: ТВ Хепи

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.