Gostovanje Snežane Paunović na TV Hepi: Crvena haljina argument kada nema argumenta Poslanička grupa

Narodna poslanica iz poslaničke grupe SPS, Snežana Paunović gostovala je u Jutarnjem programu na TV Hepi kao gošća Jovane Jeremić a na temu ”crvene haljine”, tj. o odnosu javnosti i mas medija u Srbiji prema ženama na funkcijama.

-”Zaista je neoprostivo ono štoje pretrpela Dijana Radović zbog svoje crvene haljine. Ta prepiska koja se desila na društvenim mrežama bila je više nego nemilosrdna. To je bio jedan vrlo vešt prinskrin, iz čudnog ugla je slikana, s’leđa, da bi se o nekome ispričalo nešto što ne bi smelo da bude diskurs u Srbiji, a kamoli o nekome koga i ne poznajete, ko ima 29 godina, diplomu sa FPN i ko je već zaslužio poverenje pre svega od svojih sugrađana u Priboju. Tako su je brutalno prozvali, nakačili joj etikete koje su daleko, daleko od naše Dijane”, rekla je Snežana Paunović i dodala da je dugo u politici, i nikada nije bilo lako biti žena u politici, naročito ne u Srbiji, na Zapadnom balkanu.

”Imamo na žalost predrasude na temu i nećemo nikada iz njih izaći. Ovde ima političkog animoziteta. Dovoljno je da pripadate opciji koja se nekome ne dopada i da kao takvi budete na meti, to je prvo. Kao drugo, taj procenat žena koji sada jeste 40% u parlamentu meni nije bio pitak čak ni kada je zakon usvojen. Treće, društvene mreže su, naročito Tviter koji je bio najaktivniji na temu Dijane postale poligon za lečenje lične frustracije. Mislim da niko ko je ostvaren, pa i ako je politički oponent, ne slaže se sa vama, ne dozvoljava sebi luksuz da vas brutalno vređa samo zato što ne mislite isto kao on. ”

Upitana kako su mladi poslanici dočekani u Narodnoj skupštini, Paunović je kazala da socijalisti traju već 30 godina.

”Ta tradicija nas i obavezuje da razmišljamo o novim generacijama. Svi smo mi nekada bili mladi, Ivica je, mislim  ’92. godine postao poslanik, isto kao pripadnik mladih socijalista. Pružena mu je šansa u jedno vreme političkih divova i tu se učila politika.

Ne možete se baviti politikom ukoliko ste neobrazovani. Svi ti mladi ljudi koji su postali poslanici sada, sa liste SPS su omladinci koji godinama unazad imaju svoje aktivnosti unutar SPS-a. Socijalisti imaju svoje oblike delovanja kao što su Socijalistička omladina i Forum žena. Tu se stvaraju kadrovi koji će jednog dana apsolutno naslediti sve nas.”

Izvor: TV Hepi

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.