Најновије

Милићевић: Борис Тадић ће опет стати на страну оних који унижавају и прикривају злочине над српским народом Вести

Јавна полемика о томе да ли је начин на који је Хрватска обележила  „Олују“ за њих победа и прослава, или комеморација српским жртвама, за нас не представља дилему. Јасно је да је Хрватска славила своју победу и да је одликовала оне који су извршили етничко чишћење Книнске крајине од Срба. То изгледа није јасно  Борису Тадићу, јер он поздравља и  „цени гест“ Бориса Милошевића који је овој прослави присуствовао. Он наравно оваквим ставом жели да се представи као квази европејац, који  се тобоже залаже за мир и стабилност у региону.

Да подсетимо, да се током свог председничког мандата Борис Тадић свима и сваком извињавао и клањао, као да је наш народ кривац за све што се дешавало на тлу бивше Југославије, при том не водећи рачуна о интересу своје државе и о томе да ће Србија и све српске жртве бити понижене и обесмишљене. Нико нема права да прекраја историју, па ни господин Тадић, који и овога пута покушава да политички оживи тако што ће стати на страну оних који унижавају и прикривају злочине почињене над српским народом.

Било би боље да се господин Тадић, који је био председник Србије у два мандата, запита који су резултати и последице такве његове удворичке политике и чиме је он допринео да се поштују наше невине жртве, да се поштује Србија и унапреди наш међународни углед у свету.

Не може се политички профитирати или враћати у политички живот, тако што ће се радити против интереса своје државе  и свог народа, тако што ће се насилно протеривање преко 220000 и преко 1850 убијених Срба и несталих у Олуји заборављати и поништити. То је срамно и недопустиво. Од бившег председника Србије се очекује да буде патриота и поштује свој народ и његове жртве, а не да оправдава поступке оних који су били на прослави и тиме понизили српски народ. Уосталом оваква политика господина Тадића се није променила, сада само скреће пажњу на себе мислећи да ће га други ценити више ако буде против свог народа. Народ то не прашта, а последице те политике  грађани су препознали и више пута оценили.

Ђорђе Милићевић

потпредседник ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.