Milićević: Boris Tadić će opet stati na stranu onih koji unižavaju i prikrivaju zločine nad srpskim narodom Vesti

Javna polemika o tome da li je način na koji je Hrvatska obeležila  „Oluju“ za njih pobeda i proslava, ili komemoracija srpskim žrtvama, za nas ne predstavlja dilemu. Jasno je da je Hrvatska slavila svoju pobedu i da je odlikovala one koji su izvršili etničko čišćenje Kninske krajine od Srba. To izgleda nije jasno  Borisu Tadiću, jer on pozdravlja i  „ceni gest“ Borisa Miloševića koji je ovoj proslavi prisustvovao. On naravno ovakvim stavom želi da se predstavi kao kvazi evropejac, koji  se tobože zalaže za mir i stabilnost u regionu.

Da podsetimo, da se tokom svog predsedničkog mandata Boris Tadić svima i svakom izvinjavao i klanjao, kao da je naš narod krivac za sve što se dešavalo na tlu bivše Jugoslavije, pri tom ne vodeći računa o interesu svoje države i o tome da će Srbija i sve srpske žrtve biti ponižene i obesmišljene. Niko nema prava da prekraja istoriju, pa ni gospodin Tadić, koji i ovoga puta pokušava da politički oživi tako što će stati na stranu onih koji unižavaju i prikrivaju zločine počinjene nad srpskim narodom.

Bilo bi bolje da se gospodin Tadić, koji je bio predsednik Srbije u dva mandata, zapita koji su rezultati i posledice takve njegove udvoričke politike i čime je on doprineo da se poštuju naše nevine žrtve, da se poštuje Srbija i unapredi naš međunarodni ugled u svetu.

Ne može se politički profitirati ili vraćati u politički život, tako što će se raditi protiv interesa svoje države  i svog naroda, tako što će se nasilno proterivanje preko 220000 i preko 1850 ubijenih Srba i nestalih u Oluji zaboravljati i poništiti. To je sramno i nedopustivo. Od bivšeg predsednika Srbije se očekuje da bude patriota i poštuje svoj narod i njegove žrtve, a ne da opravdava postupke onih koji su bili na proslavi i time ponizili srpski narod. Uostalom ovakva politika gospodina Tadića se nije promenila, sada samo skreće pažnju na sebe misleći da će ga drugi ceniti više ako bude protiv svog naroda. Narod to ne prašta, a posledice te politike  građani su prepoznali i više puta ocenili.

Đorđe Milićević

potpredsednik GO SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.