Најновије

Милићевић: Помирење подразумева  истину о „ Олуји“ Вести

Писана изјава потпредседника ГО СПС Ђорђа Милићевића

Оркестрирана хајка хрватских медија на Србију и председника Александра Вучића, која се води последњих дана због става према „Олуји“  само је доказ да Хрватска тиме скреће пажњу са својих унутрашњих проблема. Питање је – да ли је и зашто  Александар Вучић важнији Хрватској  од сопствених парламентарних избора или од економских проблема изазваних крахом туристичке сезоне?

Није Србија против помирења, како то пише „Јутарњи лист“, али помирење подразумева  истину о „ Олуји“, а истина је само једна да је „Олуја“ била највеће етничко чишћење у Европи после другог светског рата. То је неспорна историјска чињеница, јер је протерано преко 220.000 Срба и убијено преко 1.850 Срба. Знају они то, јер „Олуја“ је била добро планирана акција протеривања Срба. Упркос томе  од Србије и Срба траже да се с тим сагласимо, да прихватимо и присуствујемо њиховом слављу. За нас „Олуја“ никада неће бити славље. За нас је то дан жалости и пијетета према великим српским жртвама.

А у чему се то мења однос Хрватских званичника  према овом питању,  како неки тврде, осим што  са позивања Срба да присуствују обележавању „њихове победе“ сада иду корак даље тражећи да им Срби опросте етничко чишћење над својим народом. Тако су мислили да ће присуством Бориса Милошевића својој прослави  Срби легитимисати „Олују „ као њихову победу.  Није присуство господина Бориса Милошевића залог за интересе српског народа, како неки тврде, напротив, то је залог за интересе Хрватске и њеног циља да „Олују“ легализује као победу своје државе. То није и никада пред историјом неће бити могуће.

Нажалост, медијској кампањи  загребачког „ Јутарњег листа“ против Александра Вучића, придружују се и неки опозиционари из Србије, пре свих Ђилас и његов Савез за Србију, који заправо више и не постоји. Пошто господин Ђилас  и непостојећи опозициони савез више нису вест у Србији, онда покушавају на све начине да задрже медијску пажњу регионалних медија, не бирајући средства. Очигледно да њима ништа није свето, па говорећи лоше о Србији и наносећи огромну штету националном и државном интересу своје земље желе да се одрже у  политичком животу. Дакле, по сваку цену.

Није јасно само како ће то постићи, јер тиме што ће се додворавати медијима и политичарима неких околних држава, сигурно неће обезбедити подршку грађана Србије.  Господине Ђилас, срамотно је зарад политичког профитерства нападати своју државу и свог председника који јесте и за мир и за помирења, али сигурно неће ни по коју цену дозволити да Србија буде понижена и потцењена, а   жртве српског народа поништене и  заборављене.

потпредседник ГО СПС Ђорђе Милићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.