Milićević: Pomirenje podrazumeva  istinu o „ Oluji“ Vesti

Pisana izjava potpredsednika GO SPS Đorđa Milićevića

Orkestrirana hajka hrvatskih medija na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, koja se vodi poslednjih dana zbog stava prema „Oluji“  samo je dokaz da Hrvatska time skreće pažnju sa svojih unutrašnjih problema. Pitanje je – da li je i zašto  Aleksandar Vučić važniji Hrvatskoj  od sopstvenih parlamentarnih izbora ili od ekonomskih problema izazvanih krahom turističke sezone?

Nije Srbija protiv pomirenja, kako to piše „Jutarnji list“, ali pomirenje podrazumeva  istinu o „ Oluji“, a istina je samo jedna da je „Oluja“ bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle drugog svetskog rata. To je nesporna istorijska činjenica, jer je proterano preko 220.000 Srba i ubijeno preko 1.850 Srba. Znaju oni to, jer „Oluja“ je bila dobro planirana akcija proterivanja Srba. Uprkos tome  od Srbije i Srba traže da se s tim saglasimo, da prihvatimo i prisustvujemo njihovom slavlju. Za nas „Oluja“ nikada neće biti slavlje. Za nas je to dan žalosti i pijeteta prema velikim srpskim žrtvama.

A u čemu se to menja odnos Hrvatskih zvaničnika  prema ovom pitanju,  kako neki tvrde, osim što  sa pozivanja Srba da prisustvuju obeležavanju „njihove pobede“ sada idu korak dalje tražeći da im Srbi oproste etničko čišćenje nad svojim narodom. Tako su mislili da će prisustvom Borisa Miloševića svojoj proslavi  Srbi legitimisati „Oluju „ kao njihovu pobedu.  Nije prisustvo gospodina Borisa Miloševića zalog za interese srpskog naroda, kako neki tvrde, naprotiv, to je zalog za interese Hrvatske i njenog cilja da „Oluju“ legalizuje kao pobedu svoje države. To nije i nikada pred istorijom neće biti moguće.

Nažalost, medijskoj kampanji  zagrebačkog „ Jutarnjeg lista“ protiv Aleksandra Vučića, pridružuju se i neki opozicionari iz Srbije, pre svih Đilas i njegov Savez za Srbiju, koji zapravo više i ne postoji. Pošto gospodin Đilas  i nepostojeći opozicioni savez više nisu vest u Srbiji, onda pokušavaju na sve načine da zadrže medijsku pažnju regionalnih medija, ne birajući sredstva. Očigledno da njima ništa nije sveto, pa govoreći loše o Srbiji i nanoseći ogromnu štetu nacionalnom i državnom interesu svoje zemlje žele da se održe u  političkom životu. Dakle, po svaku cenu.

Nije jasno samo kako će to postići, jer time što će se dodvoravati medijima i političarima nekih okolnih država, sigurno neće obezbediti podršku građana Srbije.  Gospodine Đilas, sramotno je zarad političkog profiterstva napadati svoju državu i svog predsednika koji jeste i za mir i za pomirenja, ali sigurno neće ni po koju cenu dozvoliti da Srbija bude ponižena i potcenjena, a   žrtve srpskog naroda poništene i  zaboravljene.

potpredsednik GO SPS Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.