Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Хепи: СПС ће увек радити у интересу Србије, и за добро грађана Вести

Министар спољних послова Ивица Дачић је гост у емисији ” Добро јутро Србијо” и говорио је о актуелним темама.

Социјалистичка партија увек ће радити у интересу Србије и за добро грађана. Сензационалистички наслови по медијима су само део кампање која се води против мене и СПС -а. Неспорно је да ће нова Влада бити формирана по одлуци већине, која је добила поверење грађана на изборима – истакао је Дачић.
Министар спољних послова наводи да је СПС спреман за наставак сарадње са СНС-ом, али да не зависи од њих да ли ће бити део власти. Одлуку ће донети лидер победника – председник Александар Вучић.

– Одлазак у опозицију није питање због којег треба толика прашина да се подиже. Овде је реч да ли ће бити шири концензус, да ли ће Србија ићи даље, као и којим путем – објаснио је Дачић.

Дачић открива и да, без обзира на приче и формирање будућег кабинета, он свакодневно ради и врло је активан у интересу државе. Он је истакао да му није важно које ће функције обављати све док ради за добробит српског народа.

– Нема шта да се чека Влада. Мора да се ради и не смемо губити време. Сваки одговоран човек, а и министар, требало би да ради свој посао без обзира што се тек чека формирање нове Владе – рекао је лидер СПС и као пример навео министра Младена Шарчевића, који се пожртвовано посветио свом послу јер мора да се ради због почетка нове школске године.

Ивица Дачић је напоменуо да власт у Приштини не жели компромис.

– Албанци желе само оно што је до сада било наметнуто. О другачијем прилазу не желе ни да причају – подвукао је министар.

Много је коментара да посланичка листа СПС не може да се пореди са оном од раније. Листа социјалиста је шаролика – Смиља Тишма је најстарији посланик и има 91 годину. Она је била посланик пре 50 година. Министар је објаснио да је Дубравка Краљ најмлађа посланица из редова СПС и да има 26 година, а уједно је била и најбољи студент Правног факултета у Новом Саду.

– Мени је битно да око мене и СПС-а буду квалитетни људи. Међу нашим посланицима има и оних који нису чланови СПС-а – објаснио је Дачић наводећи да је то одлична ствар како би имали стручњаке у својим струкама.

У емисији “Добро јутро Србијо” дотакли су се и теме одмора која је тренутно актуелна:

– Никад нисам ишао на одмор. То питање о одмору константно ми поставља и породица, а ја заиста не памтим када сам ишао на одмор. Нећу се посветити одмарању већ раду – био је јасан Дачић.

За крај, домаћин у студију Катарина Корша му је поклонила књигу уз коментар:

– Током прошлог гостовања добили сте књигу и већ сте је прочитали. Сада Вам поклањамо још једну.

Министар се захвалио уз опаску:

– Само да не буде та под насловом “Старији” – насмејао се Дачић.

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.