Gostovanje Ivice Dačića na TV Hepi: SPS će uvek raditi u interesu Srbije, i za dobro građana Vesti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je gost u emisiji ” Dobro jutro Srbijo” i govorio je o aktuelnim temama.

Socijalistička partija uvek će raditi u interesu Srbije i za dobro građana. Senzacionalistički naslovi po medijima su samo deo kampanje koja se vodi protiv mene i SPS -a. Nesporno je da će nova Vlada biti formirana po odluci većine, koja je dobila poverenje građana na izborima – istakao je Dačić.
Ministar spoljnih poslova navodi da je SPS spreman za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti. Odluku će doneti lider pobednika – predsednik Aleksandar Vučić.

– Odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba tolika prašina da se podiže. Ovde je reč da li će biti širi koncenzus, da li će Srbija ići dalje, kao i kojim putem – objasnio je Dačić.

Dačić otkriva i da, bez obzira na priče i formiranje budućeg kabineta, on svakodnevno radi i vrlo je aktivan u interesu države. On je istakao da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda.

– Nema šta da se čeka Vlada. Mora da se radi i ne smemo gubiti vreme. Svaki odgovoran čovek, a i ministar, trebalo bi da radi svoj posao bez obzira što se tek čeka formiranje nove Vlade – rekao je lider SPS i kao primer naveo ministra Mladena Šarčevića, koji se požrtvovano posvetio svom poslu jer mora da se radi zbog početka nove školske godine.

Ivica Dačić je napomenuo da vlast u Prištini ne želi kompromis.

– Albanci žele samo ono što je do sada bilo nametnuto. O drugačijem prilazu ne žele ni da pričaju – podvukao je ministar.

Mnogo je komentara da poslanička lista SPS ne može da se poredi sa onom od ranije. Lista socijalista je šarolika – Smilja Tišma je najstariji poslanik i ima 91 godinu. Ona je bila poslanik pre 50 godina. Ministar je objasnio da je Dubravka Kralj najmlađa poslanica iz redova SPS i da ima 26 godina, a ujedno je bila i najbolji student Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

– Meni je bitno da oko mene i SPS-a budu kvalitetni ljudi. Među našim poslanicima ima i onih koji nisu članovi SPS-a – objasnio je Dačić navodeći da je to odlična stvar kako bi imali stručnjake u svojim strukama.

U emisiji “Dobro jutro Srbijo” dotakli su se i teme odmora koja je trenutno aktuelna:

– Nikad nisam išao na odmor. To pitanje o odmoru konstantno mi postavlja i porodica, a ja zaista ne pamtim kada sam išao na odmor. Neću se posvetiti odmaranju već radu – bio je jasan Dačić.

Za kraj, domaćin u studiju Katarina Korša mu je poklonila knjigu uz komentar:

– Tokom prošlog gostovanja dobili ste knjigu i već ste je pročitali. Sada Vam poklanjamo još jednu.

Ministar se zahvalio uz opasku:

– Samo da ne bude ta pod naslovom “Stariji” – nasmejao se Dačić.

Izvor: TV Hepi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.