Најновије

Дачић: Захвалност Израелу на конзистентној подршци у очувању територијалног интегритета Републике Србије Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Државе Израел Габи Ашкеназијем.

У разговору је изражено обострано задовољство због успешног развоја односа између две земље које везује традиционално пријатељство. Министри су се сагласили да је у наредном периоду потребно наставити са јачањем политичког дијалога и сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Министар Дачић захвалио је на конзистентној подршци Израела очувању територијалног интегритета Републике Србије.

Шеф српске дипломатије захвалио је на позиву који му је упутио министар иностраних послова Државе Израел Габи Ашкенази да посети Израел када се за то створе одговарајући услови. Та посета би била прилика за размену мишљења о темама од заједничког интереса и за договор о конкретним плановима за даље јачање билатералне сарадње.

Министри су разменили информације о мерама које њихове владе предузимају на плану борбе против пандемије Covid -19. Изражена је обострана нада да ће се обе земље, као и читав свет, ускоро успешно изборити са изазовима које пандемија са собом носи, а која је однела бројне људске животе и нанела значајну економску штету на глобалном нивоу.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.