Dačić: Zahvalnost Izraelu na konzistentnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Države Izrael Gabi Aškenazijem.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog uspešnog razvoja odnosa između dve zemlje koje vezuje tradicionalno prijateljstvo. Ministri su se saglasili da je u narednom periodu potrebno nastaviti sa jačanjem političkog dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Dačić zahvalio je na konzistentnoj podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na pozivu koji mu je uputio ministar inostranih poslova Države Izrael Gabi Aškenazi da poseti Izrael kada se za to stvore odgovarajući uslovi. Ta poseta bi bila prilika za razmenu mišljenja o temama od zajedničkog interesa i za dogovor o konkretnim planovima za dalje jačanje bilateralne saradnje.

Ministri su razmenili informacije o merama koje njihove vlade preduzimaju na planu borbe protiv pandemije Covid -19. Izražena je obostrana nada da će se obe zemlje, kao i čitav svet, uskoro uspešno izboriti sa izazovima koje pandemija sa sobom nosi, a koja je odnela brojne ljudske živote i nanela značajnu ekonomsku štetu na globalnom nivou.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.