Најновије

Дачић: Србија води рачуна пре свега о српским интересима Вести

Министар спољних послова Србије и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да истовремено док један од најмоћнијих људи српске опозиције и сива еминенција Драгана Ђиласа, Млађан Ђорђевић у руским медијима напада председника Александра Вучића за русофобију, у америчким медијима траје напад на Вучића да Србија купује кинеско наоружање и поред упозорења САД.

“То говори о бесмислености ових напада јер Србија не води ни русофобичну ни русофиличну политику, већ српску политику, водећи рачуна искључиво о интересу Србије и српског народа. То исто важи и за односе са Кином, али и са ЕУ, САД, Француском, Немачком или било којом другом државом на свету”, истакао је Дачић у изјави за Танјуг.

Он је указао да је у најмању руку лицемерно оптуживање Србије и Вучића да ће признати Косово од стране оних политичких снага у чије време је Косово прогласило независност, кад их је признало скоро 90 земаља и кад је Србија доживела пораз пред Међународним судом правде у Хагу.

“Управо захваљујући активности руководства Србије, пре свега Вучићу, питање Косова је враћено на дневни ред, са неупоредиво бољим међународним положајем Србије у односу на време Тадића, Ђиласа, Јеремића и осталих”, истакао је Дачић.

Он је указао да односи са Русијом никад нису били бољи, као и са Кином, САД, Немачком, Француском и осталима, али да се, пре свега, води рачуна о српским интересима.

“Исто тако, са индигнацијом одбијам лажи да сам ја и Социјалистичка партија Србије под руским утицајем. Ми не радимо ни за чији туђи интерес, искључиво за Србију и српски народ. Зато сам и поносан на све оно што смо заједно са Вучићем урадили у одбрани Србије и њене будућности”, нагласио је Дачић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.