Dačić razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova Sijera Leonea Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Sijera Leonea Nabilom Faridom Tunis.

Ministar Dačić je informisao ministarku Tunis o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i preneo da je zahvaljujući naporu najvišeg državnog vrha i zdravstvenih stručnjaka došlo do smanjenja broja obolelih od zarazne bolesti Covid-19. Izrazio je nadu da će se i u Sijera Leoneu zdravstvena situacija uskoro normalizovati i izjavio saučešće zbog preminulih od Covid-19 u toj zemlji.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o budućim modalitetima saradnje između Srbije i Sijera Leonea. Konstatovano je da je, uprkos pandemiji Covid-19, potrebno nastaviti sa aktivnostima usmerenim na dalje jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, turizam i kultura.

Šef srpske diplomatije je još jednom izrazio veliku zahvalnost zbog odluke Sijera Leonea da povuče ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova” i istakao da je rukovodstvo Sijera Leonea time pružilo podršku teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, kao i fundamentalnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Ministri Dačić i Tunis razmotrili su mogućnosti intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, odnosno realizaciju poseta na nivou predsednika država, što bi bio snažan impuls unapređenju bilateralne saradnje.

Na kraju razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv ministarki Tunis da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.