Најновије

Проф. др Ђукић Дејановић: Још није било разговора о учешћу СПС-а у влади Вести

Проф. др Славица Ђукић Дејановић, потпредседница ГО Социјалистичке партије Србије (СПС) изјавила је за Бету да је СПС спреман да настави активности у којима је у последњих осам година учествовао заједно са Српском напредном странком (СНС), али да до сада није било конкретних разговора о формирању нове владе.

На питање Бете како коментарише изјаву председника Србије и СНС-а Александра Вучића да је ближи концепту формирања Владе са само једном партијом у коалицији, Ђукић Дејановић је казала да то „само он зна“.

„Заиста не знам на кога је председник мислио. Још није било никаквих конкретних разговора са СПС-ом о заједничком формирању владе. Мислим да председник Вучић још није одлучио ко ће бити у влади, јер да јесте већ би саопштио“, рекла је потпредседница СПС-а.

Коментаришући то што ни скоро два месеца после избора није конституисана Скупштина Србије, а ни изабрана Влада Србије, Ђукић Дејановић је подсетила да је рок за формирање владе 4. новембар.

„СНС се налази у деликатној ситуацији управо због тога што има огромну већину у парламенту. Подела одговорности, због времена које је пред нама, је таква да изискује да се више пута мери а једном пресече. Кадровски потенцијал није проблем, али се размишља о концепту и о томе ко ће бити у Влади, шта је за Србију најбоље“, објаснила је Ђукић Дејановић.

Извор: Данас