Најновије

Вања Вукић: СПС спремна да учествује у влади и да свој допринос у побољшању међународног положаја Србије Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића и члан Председништва Социјалистичке партије Србије, гостовао је у емисији „Добро јутро, Србијо“ на ТВ Хепи. Једна од најзначајнијих тема о којима је говорио биле су посвећене сусрету представника Београда и Приштине који је заказан за 2. септембар, као и формирању нове владе Републике Србије.

„Не желим да говорим о томе која је опција боља за формирање нове владе. Препустио бих то онима који о томе и одлучују. Социјалистичка партија Србије је спремна да учествује у влади и да свој допринос у побољшању међународног положаја Србије, као и унутрашњег стања у земљи“, поручио је Вања Вукић.

Вања Вукић је истакао да су пред Србијом важна питања која се морају решавати у наредном периоду, попут Косова и Метохије, пандемије коронавируса и економских последица изазваних овим вирусом.

„Спремни смо за преговоре у Вашингтону како бисмо штитили интересе грађана на Косову и Метохији и нећемо пристати на уцењивања“, рекао је Вања Вукић поводом предстојећег сусрета представника Београда и Приштине који се одржава 2. септембра.

Истакао је да Косово не признаје више од половине чланица Уједињених нација, да преговори нису завршени, као и да је 18 чланица до сада повукло признање Косова.

Једна од тема била је посвећена дешавањима у Белорусији. Говорећи о победи Лукашенка и протестима у Белорусији, Вања Вукић је навео да је очигледно да су државама потребни јаки лидери који ће успети да спроведу економске мере, што је случај и у региону.

Извор: ТВ Хепи