Vanja Vukić: SPS spremna da učestvuje u vladi i da svoj doprinos u poboljšanju međunarodnog položaja Srbije Vesti

Vanja Vukić, šef Kabineta prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije Ivice Dačića i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, gostovao je u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” na TV Hepi. Jedna od najznačajnijih tema o kojima je govorio bile su posvećene susretu predstavnika Beograda i Prištine koji je zakazan za 2. septembar, kao i formiranju nove vlade Republike Srbije.

“Ne želim da govorim o tome koja je opcija bolja za formiranje nove vlade. Prepustio bih to onima koji o tome i odlučuju. Socijalistička partija Srbije je spremna da učestvuje u vladi i da svoj doprinos u poboljšanju međunarodnog položaja Srbije, kao i unutrašnjeg stanja u zemlji”, poručio je Vanja Vukić.

Vanja Vukić je istakao da su pred Srbijom važna pitanja koja se moraju rešavati u narednom periodu, poput Kosova i Metohije, pandemije koronavirusa i ekonomskih posledica izazvanih ovim virusom.

“Spremni smo za pregovore u Vašingtonu kako bismo štitili interese građana na Kosovu i Metohiji i nećemo pristati na ucenjivanja”, rekao je Vanja Vukić povodom predstojećeg susreta predstavnika Beograda i Prištine koji se održava 2. septembra.

Istakao je da Kosovo ne priznaje više od polovine članica Ujedinjenih nacija, da pregovori nisu završeni, kao i da je 18 članica do sada povuklo priznanje Kosova.

Jedna od tema bila je posvećena dešavanjima u Belorusiji. Govoreći o pobedi Lukašenka i protestima u Belorusiji, Vanja Vukić je naveo da je očigledno da su državama potrebni jaki lideri koji će uspeti da sprovedu ekonomske mere, što je slučaj i u regionu.

Izvor: TV Hepi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.