Вања Вукић: Србија мора да има чврсту и стабилну владу Вести

Вања Вукић, шеф Кабинета првог потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића и члан Председништва Социјалистичке партије Србије, био је гост у Прелиставању на ТВ Студио Б.
Истакао је да је конститутивна седница Скупштине ГО Звездара заказана за 19. август и да ће Социјалистичка партија Србије подржати избор председника Скупштине ГО Звездара.
“Надам се да ћемо наставити сарадњу и на републичком нивоу. У време пандемије ковида 19, заједно са Литванијом, Србија има најбољи економски успех, што је резултат досадашњег рада Владе Републике Србије”, истакао је Вања Вукић.
Подсетио је да је 18 земаља повукло признање независности тзв. Косова, као и да косовски пасош не важи у већини земаља света. Србија треба да има што бољи положај у преговорима у будућности, а за то је потребна чврста и стабилна влада.
Социјалистичка партија Србије је спремна да преузме одговорност у решавању свих будућих проблема са којима ће се Србија суочити.
Како истиче Вања Вукић, треба радити на изласку из кризе коју је донела пандемија корона вируса. Србија је дала сагласност за набавку вакцине и определиће се за ону вакцину која ће бити безбедна и ефикасна. Грађани су на гласању изразили своју демократску вољу, једина опозиција у Србији је у парламенту, док ће влада радити у интересу грађана Републике Србије.
 Рок за формирање нове владе је до 3. новембра, али ће она највероватније бити формирана крајем августа или почетком септембра.
избор: Студио Б