Nikola Nikodijević : Apsolutna podrška Dodika za dogovorene projekte Beograda i Banjaluke Beograd

Delegacija grada Beograda koju čine predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević,  zamenik gradonačelnika Goran Vesić i  gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, razgovarala je danas, u okviru svoje posete Banjaluci, sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Nikola Nikodijević istakao je da je delegacija srpske prestonice dobila apsolutnu podršku od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika za sve dogovore koji su postignuti sa Gradom Banjalukom.

Sagovornici su ocenili da se produbljivanje odnosa Republike Srpske i Srbije odvija na svim nivoima, a zamenik gradonačelnika Beograda poklonio je sliku srpskom članu Predsedništva BiH.

Predstavnici Beograda sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem dogovorili su mnoge projekte u oblasti sporta, turizma, kulture, ekonomije, a tokom dana članovi delegacije imali su i neformalni sastanak sa Miloradom Dodikom.

– Razgovarali smo sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, kom je zamenik gradonačelnika Goran Vesić poklonio sliku grada Beograda. Dobili smo apsolutnu podršku Dodika za sve projekte koje smo dogovorili sa gradonačelinkom Banjaluke. Dodik će biti garant da se svi dogovori zaista i realizuju i zato mu posebno zahvaljujemo na podršci. Mislim da će u budućnosti saradnja između Beograda i Banjaluke biti mnogo intenzivnija, na obostrano zadovoljstvo – rekao je Nikodijević.

Kako je naglasio, konkretni projekti treba da donesu korist građnima oba grada.

– Nastavljamo institucionalno jačanje između Beograda i Banjaluke. Razgovarali smo danas sa gradonačelnikom Banjaluke Radojičićem i dogovorili smo mnoge projekte koji će u budućnosti biti realizovani na zadovoljstvo građana dva grada. Najizvesnije je da ćemo u bliskoj budućnosti potpisati sporazum o bratimljenju – zaključio je Nikodijević.

U nastavku posete Banjaluci, delegacija Beograda sastala se i sa ministarkom porodice, omladine i sporta Sonjom Davidović. Sekretarka za sport i omladinu Grada Beograda Dragana Belojević je tom prilikom ocenila da su razgovori bili konstruktivni i sadržajni, te je inicirala veću saradnju između dva grada, kada su u pitanju takmičenja na školsmom nivou. Ideja je da se naredne godine ugoste deca iz Banjaluke u Beogradu, a godinu dana kasnije obrnuto.

Izvor i foto : Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.