Најновије

Ђорђе Милићевић: Срамно је да они којима се политика свела на улицу и насиље оптужују власт за наводну ескалацију насиља у Србији Вести

Срамно је и лицемерно  да они којима се политика свела на улицу, насиље и уништавање јавних добара данас с пуним правом оптужују власт за наводну ескалацију насиља у Србији. Они који су за циљ имали само једно, а то је да до власти дођу на улици, а не путем избора, имају најмање права да се тако обраћају јавности. 

Само да подсетимо: 

Ко је говорио о слободи медија, а физички нападао новинаре који им нису по вољи, а уређивачком политиком желео да се бави моторном тестером?

Ко је рушио и блокирао Београд док је ова власт  градила у интересу грађана?

Ко је насилним путем покушао да уђе у Народну скупштину и Председништво?

Ко је  нападао полицајце  испред Народне скупштине, а који су само честито обављали свој посaо и штитили државне институције?

Ко је на тзв. грађанским протестима претио вешалима и легитимно изабраним  народним представницима слао претеће поруке?

Ко је у време  акутне  пандемије  и ванредног стања  кршио препоруке  кризног штаба и позивао на грађанску непослушност и да отворено нападају наше пензионере, који су замислите, имали храбрости да им кажу истину у очи. 

Далеко је господо ваше понашање од  суштине постојања политике и политичког деловања озбиљних политичких странака. То што данас чините није будућност, већ на срећу, далека прошлост  политичке сцене Србије и никада неће постати норма  друштвеног понашања у Србији.

Правили сте хаос на улицама Београда и Србије у периоду наводних спонтаних грађанских протеста. То је био још један  безуспешан покушај  да  од себе правите жртве система, неуспео покушај да изазовете сажаљење грађана, верујући вероватно да је „жртвама“ све дозвољено. На срећу грађани умеју добро да читају ваше понашање и ваше намере да без избора будете изабрани. 

Да ли и ове данашње изјаве значе да треба да вас и даље неко жали. Знамо да немате границе, али, не проливајте сузе узалуд. Грађани Србије не болују од амнезије. Србија је данас уређена држава  у којој функционишу институције система, за разлику од времена када сте ви господо, који данас себе називате Удруженом опозицијом, били власт у Србији. То време  и у том  облику се више никада Србији неће поновити.

Ђорђе Милићевић

потпредседник ГО СПС и заменик председника посланичке групе СПС