Đorđe Milićević: Sramno je da oni kojima se politika svela na ulicu i nasilje optužuju vlast za navodnu eskalaciju nasilja u Srbiji Vesti

Sramno je i licemerno  da oni kojima se politika svela na ulicu, nasilje i uništavanje javnih dobara danas s punim pravom optužuju vlast za navodnu eskalaciju nasilja u Srbiji. Oni koji su za cilj imali samo jedno, a to je da do vlasti dođu na ulici, a ne putem izbora, imaju najmanje prava da se tako obraćaju javnosti. 

Samo da podsetimo: 

Ko je govorio o slobodi medija, a fizički napadao novinare koji im nisu po volji, a uređivačkom politikom želeo da se bavi motornom testerom?

Ko je rušio i blokirao Beograd dok je ova vlast  gradila u interesu građana?

Ko je nasilnim putem pokušao da uđe u Narodnu skupštinu i Predsedništvo?

Ko je  napadao policajce  ispred Narodne skupštine, a koji su samo čestito obavljali svoj posao i štitili državne institucije?

Ko je na tzv. građanskim protestima pretio vešalima i legitimno izabranim  narodnim predstavnicima slao preteće poruke?

Ko je u vreme  akutne  pandemije  i vanrednog stanja  kršio preporuke  kriznog štaba i pozivao na građansku neposlušnost i da otvoreno napadaju naše penzionere, koji su zamislite, imali hrabrosti da im kažu istinu u oči. 

Daleko je gospodo vaše ponašanje od  suštine postojanja politike i političkog delovanja ozbiljnih političkih stranaka. To što danas činite nije budućnost, već na sreću, daleka prošlost  političke scene Srbije i nikada neće postati norma  društvenog ponašanja u Srbiji.

Pravili ste haos na ulicama Beograda i Srbije u periodu navodnih spontanih građanskih protesta. To je bio još jedan  bezuspešan pokušaj  da  od sebe pravite žrtve sistema, neuspeo pokušaj da izazovete sažaljenje građana, verujući verovatno da je „žrtvama“ sve dozvoljeno. Na sreću građani umeju dobro da čitaju vaše ponašanje i vaše namere da bez izbora budete izabrani. 

Da li i ove današnje izjave znače da treba da vas i dalje neko žali. Znamo da nemate granice, ali, ne prolivajte suze uzalud. Građani Srbije ne boluju od amnezije. Srbija je danas uređena država  u kojoj funkcionišu institucije sistema, za razliku od vremena kada ste vi gospodo, koji danas sebe nazivate Udruženom opozicijom, bili vlast u Srbiji. To vreme  i u tom  obliku se više nikada Srbiji neće ponoviti.

Đorđe Milićević

potpredsednik GO SPS i zamenik predsednika poslaničke grupe SPS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.