Најновије

Милићевић: Тадић придикује, а о својој одговорности ни реч Вести

Потпредседник ГО СПС Ђорђе Милићевић изјавио је да бивши председник Србије и ДС Борис Тадић без скрупула осуђује, придикује и позива друге на одговорност, док о својој одговорности не говори.

Наводећи да Тадић “болује од политичке амнезије”, Милићевић каже да га треба подсетити шта се све у Србији десило у време док је он био председник Србије, попут проглашења независности Косова коју је тада прихватило више од 100 држава, да је изгласана Декларација о Сребреници којом су осуђени злочини над муслиманима, а никада, каже, није усвојен било који документ којим би се осудили сви злочини почињени над српским народом.

“Да ли је он као председник икада поменуо потребу да се осуде брутални злочини почињени над српским народом у Братунцу, Скелану, у Олуји или на Косову и Метохији? Није никада осудио масовна протеривања Срба са својих огњишта. За њега заштита свог народа изгледа није била ни људска, ни морална, ни политичка обавеза”, навео је Милићевић у писаној изјави.

Оцењује да је веома занимљиво да се политичкој јавности последњих дана поново обраћа Тадић који се, каже, пробудио када је видео прилику да “реинкарнира” своју политичку каријеру.

Тадић је заборавио је да и данас има моралну и законску обавезу да своју државу поштује и представља на најбољи начин и додаје да то што лоше прича о Србији говори о томе какав је човек и политичар, додао је Милићевић.

“Јасно је да Тадић жели да се помпезно врати на политичку сцену Србије и изиграва спаситеља пропале опозиције, његово је легитимно право да се бори за преузимање лидерске позиције у опозицији, али је лицемерно да до тог циља покушава да дође тако што ће о својој држави било где и било када говорити лоше”, рекао је Милићевић и констатовао да је Тадић у Србији политичка прошлост.

Извор: Танјуг

фото: Драгана Удовичић лс