Milićević: Tadić pridikuje, a o svojoj odgovornosti ni reč Vesti

Potpredsednik GO SPS Đorđe Milićević izjavio je da bivši predsednik Srbije i DS Boris Tadić bez skrupula osuđuje, pridikuje i poziva druge na odgovornost, dok o svojoj odgovornosti ne govori.

Navodeći da Tadić “boluje od političke amnezije”, Milićević kaže da ga treba podsetiti šta se sve u Srbiji desilo u vreme dok je on bio predsednik Srbije, poput proglašenja nezavisnosti Kosova koju je tada prihvatilo više od 100 država, da je izglasana Deklaracija o Srebrenici kojom su osuđeni zločini nad muslimanima, a nikada, kaže, nije usvojen bilo koji dokument kojim bi se osudili svi zločini počinjeni nad srpskim narodom.

“Da li je on kao predsednik ikada pomenuo potrebu da se osude brutalni zločini počinjeni nad srpskim narodom u Bratuncu, Skelanu, u Oluji ili na Kosovu i Metohiji? Nije nikada osudio masovna proterivanja Srba sa svojih ognjišta. Za njega zaštita svog naroda izgleda nije bila ni ljudska, ni moralna, ni politička obaveza”, naveo je Milićević u pisanoj izjavi.

Ocenjuje da je veoma zanimljivo da se političkoj javnosti poslednjih dana ponovo obraća Tadić koji se, kaže, probudio kada je video priliku da “reinkarnira” svoju političku karijeru.

Tadić je zaboravio je da i danas ima moralnu i zakonsku obavezu da svoju državu poštuje i predstavlja na najbolji način i dodaje da to što loše priča o Srbiji govori o tome kakav je čovek i političar, dodao je Milićević.

“Jasno je da Tadić želi da se pompezno vrati na političku scenu Srbije i izigrava spasitelja propale opozicije, njegovo je legitimno pravo da se bori za preuzimanje liderske pozicije u opoziciji, ali je licemerno da do tog cilja pokušava da dođe tako što će o svojoj državi bilo gde i bilo kada govoriti loše”, rekao je Milićević i konstatovao da je Tadić u Srbiji politička prošlost.

Izvor: Tanjug

foto: Dragana Udovičić ls

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.