Најновије

Дачић и Чен Бо: Односи Србије и Кине, упркос пандемији COVID-19, додатно унапређени у претходном периоду Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је амбасадорку Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.

У разговору је обострано оцењено да су односи Републике Србије и Народне Републике Кине у претходном периоду, упркос пандемији COVID-19, додатно унапређени.

Министар Дачић је нагласио да се, након формирања новог сазива Владе Републике Србије и отпочињања њеног функционисања у пуном капацитету, очекује даље интензивирање сарадње две земље у свим областима од заједничког интереса. Изразио је задовољство поводом наставка активности кинеских компанија на реализацији бројних пројеката у Србији.

Амбасадорка Чен Бо је нагласила да се, после нормализације епидемиолошке ситуације у свету, очекује интензивирање контаката и међусобног дијалога Кине на глобалном плану, укључујући и Србију. Обавестила је да, иако су у НР Кини и даље на снази посебне мере за спречавање епидемије COVID-19, донета је одлука о одобравању повратка у Кину држављанима више европских земаља, укључујући и Србију, који поседују важећу кинеску боравишну дозволу. Захвалила је нашој страни на помоћи за повратак кинеских радника у Србију, који су ангажовани на изградњи инфраструктурних пројеката.

Министар Дачић информисао је амбасадорку Чен са актуелном ситуацијом на КиМ, као и резултатима посете председника Републике Србије Александра Вучића Вашингтону и новој рунди дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.