Ivica Dačić: Nije Srbija vodila anticrnogorsku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku Vesti

“Predsednik Crne Gore Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, optužujući Srbiju da se mešala u unutrašnje stvari Crne Gore.

Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori.

Milo Đukanović je izgubio od svog naroda a ne od Srbije. Pa nije Vučić pozivao za koga da se glasa u Crnoj Gori, već Rama i Haradinaj. Pa kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru “prirodnim delom srpskog sveta”? Zar je Crna Gora “prirodni deo albanskog sveta” kad mu ne smeta mešanje Rame i Haradinaja?

Nije Srbija vodila anticrnogorsku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku umešavši se u unutrašnje stvari Srbije priznajući Kosovo. Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane sa plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti”, istakao je ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Izvor: MSP

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.