Milićević: Samozvani lideri opozicije nastavljaju serijal lažnog moralisanja i licemerstva Vesti

“Samozvani lideri opozicije nastavljaju serijal lažnog moralisanja i licemerstva, verovatno verujući i dalje u to da građani Srbije boluju od amnezije i da njihove poruke ne prepoznaju na pravi način.

Dragan Đilas se setio da pošalje poruku solidarnosti, kao i to da ima jasan plan kako da se u ovoj zemlji živi bolje, zaboravljajući pri tome da građani jako dobro znaju kako su živeli oni, a kako on u periodu kada je bio na vlasti. Tada se uopšte nije setio pravog značenja reči solidarnost.

Mentor i politički guru je izgleda danas dao nalog da i preostala šačica kvazi političke elite nešto kaže i uputi kritike na račun vladajuće koalicije i kao po matrici – uvek ista demagogija i politički pamfleti.

Žalopojke upućene predstavnicima EU o izbornim uslovima i to onako hrabro samo kako oni znaju kada se izbori završe, svesni činjenice da je očajnički i gubtnčiki potez bojkota – propao. Verovatno su, kako kažu, željni „ozbiljnih“ razgovora u hotelskim lobijima, a ne u institucijama sistema, ne odustajući od cilja da do vlasti i privilegija dođu bez izbora. Naravno, u svemu tome imaju potrebu da podsete na svoju neodoljivu želju da se istorija u Srbiji ponovi u svom najgorem obliku i na neodoljivu žeju da se bave uređivačkom politikom javnog servisa, jer samo kada se čuje njihovo mišljenje i njihov stav to je jedino ozbiljno i profesionalno novinarstvo.

Vrhunac licemerja je njihova kritika Srbije na spoljnopolitičkom planu, pri čemu nemaju u vidu sve izazove i teškoće sa kojima se Srbija suočava, kao i uspehe koje postiže. Danas je međunarodna pozicija Srbije vidljiva i prepoznatljiva i danas Srbiju svi poštuju kao pouzdanog, sigurnog i stabilnog partnera. Za to je bilo potrebno uložiti mnogo truda, rada, energije i posvećenosti, a ne političke demagogije i salonske politike.

Potpredsednik GO SPS

Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.