Milićević: Napad opozicije na RTS ogoljen atak na medije Vesti

Potpredsednik GO Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević ocenio je da napadi opozicije na javni servis RTS predstavljaju “ogoljeni atak na nezavisne medije sa ciljem da opozicija stavi medije pod kontrolu i vodi uređivačku politiku”.

U saopštenju za javnost, on je rekao da to nije ništa novo, jer je “njihov lider (Dragan) Đilas za vreme njegove despotske vladavine upravo tako i radio, dominirajući na medijskom spektru Srbije”.

“Ne interesuje njih slobodno novinarstvo niti su im bitni nezavisni mediji. Njihov cilj je upliv u uređivačku strukturu i rukovođenje RTS-om kao i upliv u REM kako bi što pre ostvarili sitno-sopstveničke interese”, dodao je Milićević.

Istakao da se to, međutim, neće desiti jer je “RTS dokazano nezavisna medijska kuća čiju uređivačku politiku mogu da vode isključivo stručni i profesionalni ljudi, nezavisni novinari koji su se svojim višedecenijskim iskustvom dokazali i postali prepoznatljivi izveštači autentičnih događaja”.

Dodao je da su se, međutim, s obzirom da takvo ustrojstvo medija ne odgovara Janku Veselinoviću, Borku Stefanoviću i njihovom guruu Ðilasu, “drznuli da komentarišu izbor direktora i glavnog urednika informativnog programa RTS”.

“Za razliku od njih, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ostaju dosledni u istrajavanju na slobodi medija i neće ustuknuti pred Đilasovom propagandom mašinerijom oličenom u pojedinim kvazi-profesionalnim i kobajagi nezavisnim medijima”, zaključio je Milićević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.