Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đunićija Marujamu, koji uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Marujami na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Japana, naglašavajući da su tokom njegovog mandata realizovane veoma značajne posete visokih japanskih zvaničnika Republici Srbiji, a saradnja u ekonomskoj i drugim oblastima podignuta na još viši nivo.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni i potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Ističući zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje dve zemlje sa administracijom dosadašnjeg premijera Japana Šinzo Abea, ministar Dačić je izrazio uverenje da će Srbija i Japan nastaviti da ostvaruju podjednako kvalitetne kontakte i sa novoformiranom Vladom premijera Jošihide Suge, čemu smo iskreno posvećeni.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru Marujami puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Ambasador Marujama je izneo da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da je tokom njegovog mandata politički dijalog dve države unapređen, kao i da je realizovano nekoliko značajnih poslovnih projekata.

Izvor i foto : MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.