Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића на ТВ Курир: Нема међусобног признања Вести

Након 140 година Србија је у Вашингтону потписала један од најважнијих споразума са Сједињеним Америчким Државама, изјавио је потпредседник Главног одбора Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић, у емисији “Усијање дана” на Курир телевизији.

”Све ово што се дешавало током боравка делегације из Вашингтона у Србији представља једну нову еру у односима и то је од кључног значаја за грађане Србије као и за читав регион. Подсетићу вас да су наши трговински уговори са САД дефинисани још 1881. Чак 140 година није постојао ни један значајнији споразум. Значајан споразум је овај који је потписан у Вашингтону”, рекао је Милићевић.

Додао је да су конкретизација и реализација оног што је договорено у Вашингтону је у овом тренутку далеко важније у контексту да се усмеримо ка економији, да се усмеримо ка новим радним местима.

”Веома је важан став специјалног изасланика САД Ричарда Гренела који је рекао да су Американци, односно САД спремне да што пре реализују оно што је дефинисано споразумом у Вашингтону, мислећи пре свега на радна места, али са друге стране је важан и онај став који се делом тиче политичких тема када је рекао да ће Америка и Србија у наредном периоду сигурно имати и одређена неслагања. Та неслагања постоје и данас. То није разлог да не постоји дијалог и да се међусобно не чујемо и да се не саслушамо”, казао је потпредседник ГО СПС Милићевић.

А шта су конкретни резултати?

Председник Србије са преговарачким тимом се показао као чврст и добар преговарач, као неко ко има један истински приступ. Врло јасно саопштава шта је то што је могуће, а шта је немогуће. И видели сте током посете да је то истакнуто као позитивна ствар, дакле врло јасно се ставља до знања да је та фамозна тачка 10., дакле одговоран и озбиљан став председника Србије и овде и у Вашингтону, без обзира шта ова квази самозвана политичка елита из дела опозиције мислила и критиковала, отклоњена.

Нема међусобног признања! И врло јасно је стављено до знања да ако неко сматра да кроз притиске може Србију натерати да прихвати једнострано проглашену независност Косова и Метохије само губи време.

Кључна ствар у овом споразуму је долазак ДФЦ који је магнет за инвестиције.

https://www.kurir.rs/tv/emisije/usijanje-dana

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.