Gostovanje Đorđa Milićevića na TV Kurir: Nema međusobnog priznanja Vesti

Nakon 140 godina Srbija je u Vašingtonu potpisala jedan od najvažnijih sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, u emisiji “Usijanje dana” na Kurir televiziji.

”Sve ovo što se dešavalo tokom boravka delegacije iz Vašingtona u Srbiji predstavlja jednu novu eru u odnosima i to je od ključnog značaja za građane Srbije kao i za čitav region. Podsetiću vas da su naši trgovinski ugovori sa SAD definisani još 1881. Čak 140 godina nije postojao ni jedan značajniji sporazum. Značajan sporazum je ovaj koji je potpisan u Vašingtonu”, rekao je Milićević.

Dodao je da su konkretizacija i realizacija onog što je dogovoreno u Vašingtonu je u ovom trenutku daleko važnije u kontekstu da se usmerimo ka ekonomiji, da se usmerimo ka novim radnim mestima.

”Veoma je važan stav specijalnog izaslanika SAD Ričarda Grenela koji je rekao da su Amerikanci, odnosno SAD spremne da što pre realizuju ono što je definisano sporazumom u Vašingtonu, misleći pre svega na radna mesta, ali sa druge strane je važan i onaj stav koji se delom tiče političkih tema kada je rekao da će Amerika i Srbija u narednom periodu sigurno imati i određena neslaganja. Ta neslaganja postoje i danas. To nije razlog da ne postoji dijalog i da se međusobno ne čujemo i da se ne saslušamo”, kazao je potpredsednik GO SPS Milićević.

A šta su konkretni rezultati?

Predsednik Srbije sa pregovaračkim timom se pokazao kao čvrst i dobar pregovarač, kao neko ko ima jedan istinski pristup. Vrlo jasno saopštava šta je to što je moguće, a šta je nemoguće. I videli ste tokom posete da je to istaknuto kao pozitivna stvar, dakle vrlo jasno se stavlja do znanja da je ta famozna tačka 10., dakle odgovoran i ozbiljan stav predsednika Srbije i ovde i u Vašingtonu, bez obzira šta ova kvazi samozvana politička elita iz dela opozicije mislila i kritikovala, otklonjena.

Nema međusobnog priznanja! I vrlo jasno je stavljeno do znanja da ako neko smatra da kroz pritiske može Srbiju naterati da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije samo gubi vreme.

Ključna stvar u ovom sporazumu je dolazak DFC koji je magnet za investicije.

https://www.kurir.rs/tv/emisije/usijanje-dana

Izvor: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.