Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Vesti

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu Hani bin Abdulah bin Mohamed Mominaha, ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Republici Srbiji na narezidentnoj osnovi sa sedištem u Sarajevu, koji uskoro završava svoj mandat.

Ministar Dačić se zahvalio ambasadoru Mominahu na ličnom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa i poželeo mu puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu. Ocenio je da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju i ukazao na potrebu njihovog daljeg jačanja, posebno u oblastima ekonomije i investicija. Založio se za nastavak političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom niovu, istakavši da će njegova poseta Rijadu, koja je ranije bila planirana, biti realizovana čim dođe do stabilizacije zdravstvenih prilika u svetu.

Saudijski ambasador se zahvalio na prijemu i, složivši se sa ocenama ministar Ivica Dačića o bilateralnim odnosima, naglasio je da očekuje će oni u narednom periodu dodatno jačati, naročito na ekonomskom planu.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.