Најновије

Ивица Дачић примио у опроштајну посету амбасадорку Канаде Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадорку Канаде Кетлин Чабу, која ускоро завршава своју дужност у Републици Србији.

Министар Дачић је изразио захвалност амбасадорки Чаби на личном доприносу интензивирању политичког дијалога и сарадње између Србије и Канаде, наглашавајући да је током њеног мандата сарадња, посебно у економској области, подигнута на виши ниво.

Заједнички је оцењено да постоји позитивна динамика развоја билатералних односа последњих година и исказана је спремност за ревитализацију политичког дијалога на високом нивоу и спремност за даље развијање партнерских односа.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, али и да постоји још простора за јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Изражено је обострано задовољство због чињенице да се стање изазвано пандемијом поправља у обе земље и да се број оболелих свакодневно смањује што омогућава постепену нормализацију живота и укидање рестриктивних мера уведених током пандемије.

Амбасадорка Чабa је још једном захвалила министру Дачићу на свесрдној помоћи око репатријације канадских држављана током пандемије изазване Ковидом 19.

Амбасадорка Кетлин Чабa истакла је да из Републике Србије носи веома лепе успомене и да је задовољна реализовањем неколико значајних, првенствено, културних пројеката.

Шеф српске дипломатије пожелео је амбасадорки Чабa пуно успеха на професионалном и личном плану.

Извор и фото: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.