Ivica Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čabu, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Čabi na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kanade, naglašavajući da je tokom njenog mandata saradnja, posebno u ekonomskoj oblasti, podignuta na viši nivo.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, ali i da postoji još prostora za jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je još jednom zahvalila ministru Dačiću na svesrdnoj pomoći oko repatrijacije kanadskih državljana tokom pandemije izazvane Kovidom 19.

Ambasadorka Ketlin Čaba istakla je da iz Republike Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je zadovoljna realizovanjem nekoliko značajnih, prvenstveno, kulturnih projekata.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadorki Čaba puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.