Најновије

Ружић отворио јединствено управно место у Власотинцу и позвао градове и општине да се пријаве на нови јавни позив Вести

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић отворио је Јединствено управно место у Власотинцу и саопштио да је објављен нови јавни позив градовима и општинама за подршку у отварању јединствених управних места.

“Ове године за подршку градовима и општинама у отварању јединствених управних места определили смо 20 милиона динара. Позивам локалне самоуправе да се пријаве и да својим грађанима омогуће да послове са управом обављају брзо и ефикасно на једном месту, без обиласка више различитих институција“, рекао је министар Ружић.

Он је нагласио да је рок за пријаву 5. oктобар и додао да је ово одлична прилика да уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, градови и општине омогуће својим грађанима да њихов сусрет са управом буде још пријатнији.

Министар Ружић је изразио задовољство јер су сада и грађани Власотинца добили Јединствено управно место и додао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе овај пројекат подржало са 6,5 милиона динара.

Додао је и да је Власотинце девета по реду локална самоуправа у којој је отворено Јединствено управно место.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај Програм 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места. Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, наставили смо и у 2019. години, када смо подржали још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара.

Извор и фото : МДУС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.