Ružić otvorio jedinstveno upravno mesto u Vlasotincu i pozvao gradove i opštine da se prijave na novi javni poziv Vesti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je Jedinstveno upravno mesto u Vlasotincu i saopštio da je objavljen novi javni poziv gradovima i opštinama za podršku u otvaranju jedinstvenih upravnih mesta.

“Ove godine za podršku gradovima i opštinama u otvaranju jedinstvenih upravnih mesta opredelili smo 20 miliona dinara. Pozivam lokalne samouprave da se prijave i da svojim građanima omoguće da poslove sa upravom obavljaju brzo i efikasno na jednom mestu, bez obilaska više različitih institucija“, rekao je ministar Ružić.

On je naglasio da je rok za prijavu 5. oktobar i dodao da je ovo odlična prilika da uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gradovi i opštine omoguće svojim građanima da njihov susret sa upravom bude još prijatniji.

Ministar Ružić je izrazio zadovoljstvo jer su sada i građani Vlasotinca dobili Jedinstveno upravno mesto i dodao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ovaj projekat podržalo sa 6,5 miliona dinara.

Dodao je i da je Vlasotince deveta po redu lokalna samouprava u kojoj je otvoreno Jedinstveno upravno mesto.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj Program 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara.

Izvor i foto : MDUS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.