Gostovanje Ivice Dačića u ”Politikonu” na TV Palmaplus Vesti

“I za nas je Zajednica srpskih opština zatvorena tema. O tome se ne pregovara, jer je to potpisano. To treba da se realizuje”, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u emisiji “Politikon” jagodinske televizije TV Palmaplus, reagujući na izjavu premijera Privremenih institucija u Prištini Avdulaha Hotija da je “ZSO zatvoreno pitanje”.

Ministar je istakao da posle sporazuma u Vašingtonu ne treba da se gleda da li će se realizovati tačke iz tog sporazuma.

“To tako ne rade ozbiljni partneri. Time Priština pokazuje da laže sve, da prištinske vlasti prihvataju nešto, potpisuju veoma lako da se ne bi naljutili razni faktori. I da li to sada znači da i ovo što je sada potpisano u Vašingtonu Priština neće da realizuje”, kaže Dačić i dodaje da smo imali situaciju da je postignut dogovor u Vašingtonu o moratorijumu za naše aktivnosti za povlačenje priznanja i za aktivnosti Prištine u drugom smeru, odnosno za priznavanje takozvanog Kosova i za učlanjenje u međunarodne organizacije.

“Ja sam Ričardu Grenelu u Beogradu pokazao i dao pismo koje je ministarka spoljnih poslova takozvanog Kosova uputila BiH u kome poziva Bosnu i Hercegovinu da prizna Kosovo. Amerikanci su odmah zvali Hotija i sve ostale iz njegovog tima i pitali ih zašto su to uradili. Srbija se pridržava potpisanog, Priština se ne pridržava” rekao je šef srpske diplomatije.

Izvor: TV Palmaplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.