Најновије

Милићевић: Где је до сада био генерал Понош, који је колико знамо полагао заклетву да ће своју земљу бранити а не нападати Вести

Данас се одједном у медијима  као гласноговорник Народне странке појављује господин  Здравко Понош  генерал – потпуковник Војске Србије у пензији, бивши начелник Генералштаба Војске Србије, бивши помоћник министра спољних послова Србије и бивши шеф кабинета Вука Јеремића у  време када је председавао  Генералном скупштином Уједињених нација.
 
Он, као један од важних војних и политичких функционера у време када су његови шефови били на власти, данас дозвољава себи да на најприземнији начин коментарише политичку ситуацију у Србији, изборне процедуре и то ко ће и какву Владу састављати. Користи при томе  једног српског официра недостојне изразе.
 
Где је до сада био генерал Понош, који је колико знамо полагао заклетву да ће своју земљу бранити а не нападати, да ће остати одан  својој војној заклетви а не са својим другарима о туђем трошку нападати све што неко други покушава да уради за своју земљу. У најмању руку неморално, а могло би се рећи и недопустиво од једног официра који трба да буде достојанствен, да буде патриота и одан националним интересима своје земље а не партикуларним интересима групе пропалих политичара који свакога дана траже по неку прилику да се врате у политички живот.
 
Најчешће оружје су им медијски напади на институције система и власт, или давно пропала улична окупљања. Тиме су могли да бране једино своје неоствариве планове да без избора по сваку цену дођу до власти. Нису они мислили на своју земљу. Генерал Понош би за разлику од својих политичких истомишљеника требало да поштује вољу грађана изражену на недавно одржаним изборима на свим нивоима а не да подржава и подгрејава сујете неостварених политичара који би тобоже демократски победили на неким будућим изборима које би наравно они организовали. Уосталом, зашто својим пријатељима није најпре поставио питање зашто су бојкотовали изборе уместо да на њима измере поверење грађана. Али јасно је и Поношу и осталима да  на изборима  а не би победили, јер грађани су као и много пута до сада прочитали њихове нечасне намере.
 
Јасно је свима да  грађани Србије имају модерну и демократски уређену државу, да имају председника Србије и Владу која је у многоме побољшала међународни положај Србије, омогућила јасан просперитет, напредак и развој, јер Србија данас има јасну перспективу развоја и видљиве економске показатеље,  а речи квази политичара су празне приче чисто да би се нешто рекло и једва чекамо да видимо како ће то квази политичка елита представити наводну стратегију за смену власти, чиме заправо јасно показују да њима није стало до Србије већ до привилегија и власти и да им је то једини циљ, уместо да од некога ко себе зове опозицијом чујемо а шта је то алтернатива којим путем Србија треба да иде, а да то не буде списак лепих жеља. Ми поново јасно  по ко зна који пут видимо њихове циљеве и то Србија јасно препознаје.”

Потпредседник ГО СПС

Ђорђе Милићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.