Milićević: Gde je do sada bio general Ponoš, koji je koliko znamo polagao zakletvu da će svoju zemlju braniti a ne napadati Vesti

Danas se odjednom u medijima  kao glasnogovornik Narodne stranke pojavljuje gospodin  Zdravko Ponoš  general – potpukovnik Vojske Srbije u penziji, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, bivši pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije i bivši šef kabineta Vuka Jeremića u  vreme kada je predsedavao  Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.
 
On, kao jedan od važnih vojnih i političkih funkcionera u vreme kada su njegovi šefovi bili na vlasti, danas dozvoljava sebi da na najprizemniji način komentariše političku situaciju u Srbiji, izborne procedure i to ko će i kakvu Vladu sastavljati. Koristi pri tome  jednog srpskog oficira nedostojne izraze.
 
Gde je do sada bio general Ponoš, koji je koliko znamo polagao zakletvu da će svoju zemlju braniti a ne napadati, da će ostati odan  svojoj vojnoj zakletvi a ne sa svojim drugarima o tuđem trošku napadati sve što neko drugi pokušava da uradi za svoju zemlju. U najmanju ruku nemoralno, a moglo bi se reći i nedopustivo od jednog oficira koji trba da bude dostojanstven, da bude patriota i odan nacionalnim interesima svoje zemlje a ne partikularnim interesima grupe propalih političara koji svakoga dana traže po neku priliku da se vrate u politički život.
 
Najčešće oružje su im medijski napadi na institucije sistema i vlast, ili davno propala ulična okupljanja. Time su mogli da brane jedino svoje neostvarive planove da bez izbora po svaku cenu dođu do vlasti. Nisu oni mislili na svoju zemlju. General Ponoš bi za razliku od svojih političkih istomišljenika trebalo da poštuje volju građana izraženu na nedavno održanim izborima na svim nivoima a ne da podržava i podgrejava sujete neostvarenih političara koji bi tobože demokratski pobedili na nekim budućim izborima koje bi naravno oni organizovali. Uostalom, zašto svojim prijateljima nije najpre postavio pitanje zašto su bojkotovali izbore umesto da na njima izmere poverenje građana. Ali jasno je i Ponošu i ostalima da  na izborima  a ne bi pobedili, jer građani su kao i mnogo puta do sada pročitali njihove nečasne namere.
 
Jasno je svima da  građani Srbije imaju modernu i demokratski uređenu državu, da imaju predsednika Srbije i Vladu koja je u mnogome poboljšala međunarodni položaj Srbije, omogućila jasan prosperitet, napredak i razvoj, jer Srbija danas ima jasnu perspektivu razvoja i vidljive ekonomske pokazatelje,  a reči kvazi političara su prazne priče čisto da bi se nešto reklo i jedva čekamo da vidimo kako će to kvazi politička elita predstaviti navodnu strategiju za smenu vlasti, čime zapravo jasno pokazuju da njima nije stalo do Srbije već do privilegija i vlasti i da im je to jedini cilj, umesto da od nekoga ko sebe zove opozicijom čujemo a šta je to alternativa kojim putem Srbija treba da ide, a da to ne bude spisak lepih želja. Mi ponovo jasno  po ko zna koji put vidimo njihove ciljeve i to Srbija jasno prepoznaje.”

Potpredsednik GO SPS

Đorđe Milićević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.