Dačić i Šib: Odnose Srbije i Nemačke karakteriše intenzivna saradnja na političkom i ekonomskom planu Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Savezne Republike Nemačke u Beogradu Tomasa Šiba.

U razgovoru je konstatovano da su bilateralni odnosi dve zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše intenzivna saradnja, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, budući da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner Srbije.

Ministar Dačić je upoznao sagovornika sa najnovijim dešavanjima u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, sa posebnim osvrtom na postizanje Vašingtonskog dogovora i nastavkom dijaloga u Briselu. Ambasador Šib je rekao da Nemačka podržava svaki napredak koji se ostvari u procesu dijaloga.

Ministar Dačić zahvalio je na podršci Nemačke procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i izrazio nadu da će tokom nemačkog predsedavanja biti otvorena nova pregovaračka poglavlja.

Tokom razgovora bilo je reči i o saradnji dve države u međunarodnim organizacijama.

Ambasador Šib je uručio ministru Dačiću poziv za učešće na konferenciji „Mladi, migracije i demografski izazovi na zapadnom Balkanu”, koja će biti održana u okviru nemačkog predsedavanja Savetom EU.

Sagovornici su izrazili nadu da će uskoro biti realizovana poseta ministra inostranih poslova Nemačke Hajka Masa Beogradu.

Izvor i foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.